Glutenfri øl

Når man er ude, kan det være svært at finde en god øl, hvis man lider af gluten intolerance eller cøliaki. Selvom du ikke lider af glutenallergi, kan du måske alligevel godt opleve, at blive påvirket af øl ved enten at få ondt i maven eller opleve oppustethed af normale glutenholdige øl.

Normale øl indeholder nemlig et højt indhold af gluten enten via byg eller hvede i malten. Der findes dog flere forskellige glutenfri alternativer, som er produceret på forskellige måder, og indeholder samme gode smag, som en helt normal øl gør.

glutenfri mad fra PALÆO

Hvad skal man være opmærksom på ved glutenfri øl?

Der er flere ting, som du med fordel bør være opmærksom på, når du er på jagt efter glutenfri alternativer. Det er blandt andet at øl kategoriseret som glutenfri, stadig godt kan indeholde et mindre indhold af gluten i form af bygmalt. 

Øl uden gluten kan overordnet laves på to måder. Øllen kan for det første produceres med naturligt glutenfri malt eller være lavet på andre glutenfri alternativer såsom hirse, majs, quinoa, boghvede eller ris. Disse er derfor 100% glutenfri.

En anden måde at producere drikkevare uden gluten er ved at holde glutenindholdet så lavt, at det opfylder lovkravet, for derfor at kunne karakteriseres som glutenfri. Det kan det, hvis det er under 20 ppm, som svarer til cirka 20mg/l gluten. Denne metode er den typiske måde at fremstille glutenfri øl på. Hvis man er meget følsom overfor gluten, skal man dog være opmærksom på dette. Ved en større mængde på en aften kan man godt risikere, at man indtager mere gluten, end man kan tåle og derfor oplever symptomer. 

Man kan forsikre sig med, at det altid vil fremgå på ingrediens listen, om øllen indeholder byg og/eller hvede, hvor gluten indholdet senere er fjernet. 

Prøv vores glutenfri øl end en sund burger til

Køb dine glutenfri alternativer hos Palæo

Hos Palæo kan du på vores webshop købe glutenfri alternativer hjem til dig selv, så du kan nyde en god øl sammen med venner til din næste fest, eller hvornår du lige lyster. Vi har lavet vores helt egne Palæo øl i samarbejdet med bryggeriet “To Øl”, som du kan nyde i en af vores mange restauranter eller købe hjem fra vores webshop. 

Du kan vælge mellem vores let og frugtige Palæo IPA, eller vores Palæo Pilsner som er crisp og forfriskende. Begge alternativer fås i en 44 cl dåse med forholdvist 4,5% og 4,7% alkohol. Det er drikkevarer, som beviser, at øl lavet uden gluten hverken behøver at være kedelige eller mangle smag. 

På vores webshop har du samtidig mulighed for at købe andre glutenfri produkter såsom, glutenfri mel, pizzadej, granola, brød, og boller.

gultenfri øl

Designet af PK Medier