Glutenfri tapiokamel

Vores nye webshop tilbyder den bedste tapiokamel, som PALÆO kan stå inde for. Produktet er kvalitetssikret og vil med sikkerhed gøre dine glutenfri opskrifter og bagværk helt utrolige. Du kan udforske vores glutenfri sortiment, som i høj grad kan benyttes i en stenalderkost, som er vores drivkraft, men også til mange andre kosttyper. 

I vores helt nye glutenfri univers kan du både finde tapiokamel, men også tage et kig på vores mandelmel eller kokosmel. Alt efter hvilken slags madlavning du skal i gang med, har vi på vores nye webshop en masse alternativer til, samt informationer om, hvad de enkelte produkters fordele er i madlavningen. 

Glutenfri alternativer kan være lidt af en jungle, så derfor har vi på alle vores produkter præcise informationer om, hvordan det kan styrke din madlavning. 

glutenfri mad fra PALÆO

Hvad er tapiokamel?

Denne type glutenfri meltype er lavet af skrællede rødder fra kassava planten, som især er fremtrædende i Sydamerika. Tapiokamel, eller som det også kaldes; tapiokastivelse, er samme produkt, men det kan bruges i mange forskellige sammenhænge udover bagværk.

Udover, at denne tapiokamel er glutenfri, er det altså også et rigtig godt produkt til plantebaserede måltider. Det er en rigtig god meltype til et bredt spektrum af muligheder, her er det kun fantasien som begrænser. Det kan også benyttes i forskellige desserter, som for eksempel budding.

Det er især blevet populært som erstatning for æg, eller som et fortykningsmiddel til enten at jævne sovs eller supper på glutenfri vis. Denne meltype er meget fin og blød i konsistensen, men ikke helt lugtfrit. Hvis man smager tapiokamel for sig selv, har det en anelse sødme, men ellers giver det ikke det største smagsindtryk.

Fordelen ved at bruge tapiokamel er, at det er helt kolesterolfrit, hvilket også vil sige, at produktet er nemmere at fordøje for kroppen. Da denne meltype indeholder en del kulhydrater, er det en god ide at bruge det i begrænsede mængder, eller sammensætte den med andre meltyper. Du kan sagtens blande denne meltype med mandelmel, glutenfri mel eller andet.

Prøv glutenfri tapiokamel hos Palæo

Tapiokamel i glutenfri opskrifter

Som tidligere nævnt kan det være en fordel at bruge tapiokamel som jævner. Meltypen er med til at binde dejen, da dette kan være en af de største udfordringer ved glutenfri bagning. Hvis du tilsætter denne meltype til dit bagværk giver det ofte også en mere sprød skorpe og lidt mere bid til dit brød. 

Tapiokamel kan også være en fordel at bruge, hvis du ikke bager glutenfrit, da det på samme måde kan gøre dit bagværk mere sprødhed. Udover bagværk benyttes denne meltype også, som nævnt, til erstatning for æg, hvor det bare skal blandes med en smule vand og bruges til madlavning.

Der er altså mange måder at bruge denne meltype. Hvis du mangler inspiration til næste måltid, kan du finde inspiration i vores menu, eller bestille vores take away, hvor alt er både laktose- og glutenfrit.

glutenfri brød

Designet af PK Medier