Søg
Close this search box.

HVAD ER KOKOSMEL?

Kokosmel er en meltype som er lavet af tørret, fedtreduceret og fintmalet kokos. Det er en glutenfri meltype, som er rig på fiber, der kan bruges i mange forskellige retter og som bare smager godt. Hos PALÆO kan du, i vores glutenfri webshop, købe kokosmel, samt mange andre glutenfri produkter.

Det, der gør kokosmel specielt og som en god ingrediens til bagværk, er, at det har en naturlig sød smag. Det er derfor nemt at reducere mængden af tilsat sødning i sit bagværk, uden at lægge mærke til det i smagen. Kokosmel kan bruges til mange forskellige ting, hvoraf det mest kendte nok er at bruge det i grød, til kager, konfekt, müslibarer eller i glutenfri boller.

BRUG KOKOSMEL I GLUTENFRI OPSKRIFTER

Melet indeholder et højt indhold af fibre, hvilket gør at det nemmere at suge væske til sig. Når man skal bage med denne meltype, er det derfor vigtigt at man er opmærksom på, at man eventuelt skal tilsætte mere vand eller et ekstra æg for at få den ønskede konsistens på sin dej.

En god huskeregel, når du vil bruge kokosmel i traditionelle bageopskrifter, er, at du kan erstatte 25% af hvedemelet med kokosmel. Hvis din opskrift skal være 100% glutenfri, kan du vælge at reducere mængden af kokosmel med cirka 40% af den angivne mængde af andre meltyper. På den måde opnår du den rigtige reduktion af kalorier og kulhydrater, og man får samtidig et passende tilskud af kostfibre.

Kokosmel indgår som sagt i mange forskellige bageopskrifter og kan nemt erstattes af andre glutenfri meltyper, dog anbefaler vi at bruge melet i kombination med andre meltyper for at opnå det bedste resultat. Gå på jagt i PALÆOs mange andre glutenfri meltyper.

HVAD ER KOKOSMEL GODT FOR

Kokosmel er godt af mange sundhedsmæssige grunde. Det er nemlig med til at bidrage til, at din krop optager de fundamentale mineraler, der er med til at bevare et stærkt bindevæv.

Bindevævet omfatter både hud, knogler, ledbånd, sener og tænder, og fælles for disse er, at de indeholder en stor mængde af kollagen. Kollagen er med til at holde vævet sammen. Kobber og mangan er med til at hjælpe produktionen af kollagen, hvilket netop er det kokosmel indeholder.

Kobberet er kendt for at gøre hjernen sundere. Det høje fiberindhold er samtidig med til sørge for, at der er balance i kolesteroltallet, som kan forebygge sygdomme som type 2 diabetes og hjertekarsygdomme.

Kokosmel kan derfor siges at have mange gode egenskaber, hvad angår både sundhed og smag.

BAG MED GLUTENFRI PRODUKTER FRA PALÆO

I vores webshop har du mulighed for at købe alle de nødvendige ingredienser, som kan bruges, når du skal lave glutenfri mad og bagværk. Vi ønsker at skabe et univers, hvor du altid har mulighed for at købe produkter, der er smagsfulde, nemme at tilberede og 100% glutenfrie.

Hvis du besøger en af vores restauranter, vil du kunne smage glutenfrie retter, der er rige på smag og sundhed. Du kan finde inspiration i vores menukort, inden du besøger os næste gang.