Søg
Close this search box.

GLUTENFRI Mel

Hos PALÆO vil vi gerne servere god og smagfuld mad. En af vores største mærkesager i PALÆO er at tilberede og servere mad og drikkevarer, der altid er fri for gluten. På den måde sørger vi for, at både intolerante, allergiske eller blot dig, der vil undgå gluten i din kost og retter, kan få serveret et nærende og smagfuldt måltid mad – både til morgen, middag og aftensmad.

Altid 100% glutenfri

glutenfri mel

GLUTENFRI MEL TIL DIN MADLAVING FRA PALÆO ​

At lave mad med glutenfri mel kan for nogle godt være uoverskueligt, hvis man ikke lige har kendskab til alle de forskellige alternativer til glutenholdige meltyper fra hvede, rug eller byg. Det behøver dog hverken at være kompliceret eller dyrt.

Hos Palæo tilbyder vi et stort udvalg af glutenfri meltyper, så du nemt kan bage et lækkert brød eller en god kage, hvor man ikke vil kunne opdage, at de ingen gluten indeholder. På vores webshop kan du nemt købe vores glutenfri mel med hjem, så du hurtigt kan komme i gang med at bage

HVILKE TYPER AF GLUTENFRI MEL FINDES DER?

Der findes et hav af forskellige glutenfri meltyper, der passer til det mad, man ønsker at lave. Hver meltype har nemlig hver deres bageevne og smagsnuance.

Havremel
Et af de mest almindelige meltyper er finmalet havremel. Havremel er glutenfri fra naturens side, dog kan havregryn godt risikere at være kontaminiert med gluten, da det ofte bliver dyrket samme steder som almindelig mel. Hvis du lider af cøliaki, er det derfor en god ide at gå efter glutenfri havremel, for at være sikker på ikke at få symptomer. Havremel er nemt at bage med og giver dit bagværk en rund og blød tekstur, med en lidt sødere og nøddeagtig smag. Det vil være perfekt at bruge til rugbrød og boller.

Rismel
Rismel er en meltype, der fra naturens side er glutenfri. Det kan fås i en hvid version, som er lavet af polerede hvide ris, og en brun version, som er lavet af brune fuldkornsris. Den brune version indeholder mere protein og kostfibre og er derfor god at bruge som base til brød. Rismel fungerer bedst, hvis det bliver kombineret med andre meltyper såsom havremel eller boghvedemel.

Boghvedemel
Boghvedemel er ligeledes fra naturens side glutenfri, selvom det indeholder ordet “hvede”. Det er lavet af 100% fint formalet og afskallet boghvede og har sin helt egen karakeristiske smag, hvilket kan minde om nødder. Melet giver en god smag og struktur til dit bagværk, men det bør bruges sammen med enten rismel eller havremel for en god harmoni. Meltypen er rigtig god til lidt sødere bagværk som vafler, pandekager eller grød.

Majsmel
Majsmel er fremstillet af malede majskorn, hvilket er med til at give det en gullig farve. Majsmel bliver for det meste anvendt til tortillas, majsbrød eller polenta, men er også god som medspiller i brød. Melet er med til at give det en god sprødhed og har en let sødme.

Mandelmel
Mandelmel bliver produceret af finmalede, afskallede mandler. Det er en meltype der er enormt anvendelig og sagtens kan bruges som erstatning for hvedemel i mange forskellige kager. Det har en lidt sødligere smag og er samtidig rig på både kostfibre og fedtsyrer.

Quinoamel
Quinoamel er lavet af fintmalet quinoa korn og er fuld af proteiner, gode fedtsyrer, mineraler, kalk og jern. Det har samtidig en stor alsidighed, hvilket gør, at det kan bruges til både brød og kager, men er også god til pizza- og tærtedej.

Kikærtemel
Kikærtemel er lavet af tørrede kikærter, derfor er denne meltype yderst proteinrig. Melet har en let nøddeagtig smag og gør sig godt i mellemøstlige retter som supper, humus og falafler. Det kan samtidig bruges som glutenfri erstatning for hvedemel i diverse bagværk.

➝ Læs mere om lækre glutenfri boller HER

Få de lækreste retter med glutenfri mel hos PALÆO

Hos PALÆO har vi selvfølgelig ikke glemt jer med glutenallergi, og derfor kan du, når du besøger en af vores restauranter, altid kunne finde et stort udvalg af bagværk med glutenfri mel. 

Disse retter består af massere forskellige typer mel, som hver især giver en fantastisk smag til retten. Hvis du skulle være det mindste i tvivl om indholdet  forskellige retter, vi sælger hos PALÆO, så står vores søde medarbejdere altid klar til at hjælpe dig. Ydermere har du også mulighed for at se vores menukort på hjemmesiden. 

Udforsk vores omfattende menukort, når du besøger en af vores restauranter på Sjælland, hvor vi blandt andet sælger frisklavet kaffe af bønner i højetse kvalitet, lækre smoothies, shakes og andre drikkevare. 

Vi har beliggenhed i Indre By, Fields, Fisketorvet, Frederiksberg Centret, Hellerup og Illum

Hvilke retter laves der med glutenfri mel?

Det er ingen hemmelighed, at bage uden gluten kræver en særlig teknik og ekstra god ekspertise, og derfor har vi hos PALÆO gjort en dyd i at dygtiggøre os indenfor området. 

Som nævnt ovenover findes der mange forskellige typer glutenfri mel, og de har hver især en unik karakteristika, hvis smag trænger igennem retterne. I vores retter er den glutenfri mel nøje udvalgt til at tillægge retterne den lækreste velsmag. 

Hvis du selv ønsker at give dig i kast med denne type, er det yderst vigtigt, at du er opmærksom på, at brød lavet af denne type ofte kan blive tørt og kedelig. Derfor bør brødet spises umiddelbart efter bagning, eller spækkes med god væske og fedtstof. Et godt tip er altid at sørge for, at dejen ikke er for fast. Hvis dette sker, bør du tilsætte mere væde.