Glutenfri pizza der sikrer velbehag

En god pizza består af lækkert fyld, smeltende ost, smagfuld tomatsovs – og ikke mindst en sprød og luftig bund. Særligt dejen er nok den vigtigste ingrediens til en god pizza, men den kan samtidig også være meget skadende, hvis du lider af cøliaki eller andre former for glutenintoleranse. Dejen i en pizza indeholder ofte en stor mængde hvedemel, hvilket for mange gluten sensitive personer godt kan resultere i ondt i maven eller ved personer med cølikai gøre direkte skade på tarmen.

glutenfri mad fra PALÆO

Køb glutenfri pizzadej fra Palæo

Alternativer til den normale hvedeholdige pizzadej er derfor et must. Hos Palæo kan du via vores webshop købe pizzadej hjem, så du næste gang kan nyde din pizza med alle de ingredienser du aller bedst kan lide, og med en bund du kan tåle. Vores pizzadej består nemlig af 100% glutenfri ingredienser, så du med god samvittighed kan nyde din pizza med velbehag og uden at skulle bekymre dig om mavesmerter. 

Hos Palæo går vi ikke på kompromis med vores glutenfri mad, du vil derfor kunne købe en pizzadej med samme sprødhed og smag som i en normal hvede pizzadej. Hvis du er på jagt efter andre glutenfri alternativer tilbyder vi også et udvalg af glutenfri mel, granola, øl og brød. 

Hvis du er på udkig efter et andet måltid end pizza, der ligeledes er lækkert og selvfølglig 100% glutenfri, kan du altid besøge en af Palæos mange restauranter, hvor alle retter på vores menu er glutenfri. Prøv eksempelvis vores skønne glutenfri wraps eller burgere. 

Prøv glutenfri pizzadej

Hvordan laver du den bedste pizzadej

En pizzadej kan laves på flere forskellige måder, med flere typer af glutenfri alternativer til normal hvedemel. Hos Palæos webshop kan du købe flere typer af mel der alle er 100% glutenfri, og perfekte til pizza. Den bedste pizza opnår du ved at blande forskellige glutenfri meltyper sammen. Du kan eksempelvis vælge at blande boghvedemel, majsmel og rismel sammen for at opnå en lækker pizzadej. Du kan også vælge en fuldkorns version af de forskellige meltyper, for at få en pizza med højere proteinindhold. 

Et godt tip der vil få din pizzadej til at opnå samme elastiske konsistens som normale pizzabunde, er brugen af loppefrøskaller. Disse er nemlig med til at gøre dejen luftig og elastisk. Loppefrøskaller suger nemlig meget væske, så det danner en form for gelémasse, hvilket er hvad gluten i hvede produkter normalt bidrager med. Denne gelémasse er meget elastisk og smidig, hvilket gør at dejen kan hæve uden at strukturen ødelægges, det giver et lækkert og saftigt bagværk.

Et andet godt tip, for at få den glutenfri pizzadej til at opnå den største sprødhed, er, hvis den bliver bagt på ovnens højeste temperatur og gerne på en bagesten. 

Er du til mere glutenfrit? Så læs mere om glutenfri pasta her.

glutenfri pizza dej

Designet af PK Medier